MERGI LA CONȚINUT
DS 9 E-TENSE 250: MAI MULTĂ PUTERE ȘI AUTONOMIE, CU UN RAFINAMENT LA SUPERLATIV
DS 9 E-TENSE 250: MAI MULTĂ PUTERE ȘI AUTONOMIE, CU UN RAFINAMENT LA SUPERLATIV
Decembrie 3, 2021

DS 9 E-TENSE 250 oferă mai multă putere în versiunea cu două roți motrice, cu un motor pe benzină de 200 CP și un motor electric de 110 CP.

 

  • Grație unei noi baterii de 15.6 kWh, autonomia în modul Zero Emisii este acum 61 km în ciclul WLTP combinat (70 km în ciclul WLTP urban); emisiile de CO2 scad până la 26g/km.

 

  • DS 9 este oferit acum cu patru motorizări: pe benzină PureTech 225, transmisie automată și trei plug-in hybrid benzină/electric: E-TENSE 225, E-TENSE 250 și E-TENSE 4×4 360.

 

 

Cu o strategie de electrificare aplicată încă de la crearea mărcii în 2014, DS Automobiles continuă tranziția energetică odată cu sosirea unui nou set-up plug-in hybrid pentru DS 9.

 

DS 9 E-TENSE 250 oferă o motorizare pe benzină PureTech de 200 CP cu 4 cilindri, asociată cu un motor electric de 80kW (110 CP). O nouă baterie de 15.6kWh (capacitate totală), cu același număr de celule, permite clienților să parcurgă până la 70 km în ciclul WLTP urban (EAER City utilizat de autoritățile fiscale) sau 61 kilometri în ciclul WLTP combinat, cu aceeași masă la gol. Încărcătorul de bord de 7.4kW permite o încărcare de la 0 la 100% în 2hr 23.

 

Emisiile de CO2 scad la doar 26g/km, cu un consum de benzină omologat la 1.1 litri/100km în ciclul WLTP combinat.

 

Viteza maximă a modelului DS 9 E-TENSE 250 este limitată electronic la 240km/h, cu capacitatea de a atinge 135km/h utilizând numai energia electrică.

 

DS 9 PERFORMANCE LINE + propune un interior în Alcantara® negru, simbol al dinamismului și eleganței. Caroseria prezintă ornamente cromate pe portierele față cu logo-ul DS PERFORMANCE LINE, alături de elementele DS WINGS și un bandou cromat pe portbagaj. Grila de culoare negru lucios etalează emblema DS PERFORMANCE LINE. Jantele negre din aliaj 19” MONACO sunt puse în valoare de capacul central Carmin.

 

Cockpit-ul se remarcă prin scaunele îmbrăcate în Alcantara®/imitație piele neagră cu cusături în nuanțe Carmin și Gold. Consola centrală și planșa de bord sunt îmbrăcate tot în Alcantara®, ce creează o atmosferă călduroasă. Planșa de bord prezintă emblema DS PERFORMANCE LINE din aluminiu guilloché, ce ilustrează savoir-faire-ul unic al mărcii DS Automobiles. Inserțiile de cristal de pe comenzile aflate sub ecranul central subliniază rafinamentul, până la cele mai mici detalii. Volanul multifuncțional este îmbrăcat în piele, cu cusături în nuanțe Carmin și Gold.

 

Inspirat de cartierul Tuileries din Paris, DS 9 RIVOLI + asociază materiale premium cu decoruri vârf-de-gamă în formă de diamant. Sunt oferite trei ambianțe diferite: Basalt Black Leather din piele sau OPERA cu două nuanțe de piele Nappa, în dotare opțională, ce propune scaune tip brățară de ceas Rubis Red sau Negru.

 

Eleganța ambianței OPERA este pusă în valoare de pielea Nappa ce îmbracă scaunele față și spate, consola centrală, panourile ușilor și planșa de bord. Cotiera centrală spate, vârf de gamă și tetierele reglabile Lounge completează confortul propus pentru locurile din spate.

 

Calitatea materialelor stimulează simțurile. Volanul, maneta schimbătorului de viteze și mânerele de prindere sunt îmbrăcate în piele. Pedalierul și consola centrală prezintă note de aluminiu, în timp ce plafonul, parasolarele și măsuța din spate sunt îmbrăcate în Alcantara®, cu cusături “point pearl” inspirate din universul sofisticat al haute-couture.

 

Rezultat al cercetărilor întreprinse încă de la lansarea Mărcii, confortul acustic este adus la un alt nivel, cu un tratament special ce suprimă zgomotul exterior. Geamurile laminate cu folie acustică se îmbină cu o carcasă semi-lipită care elimină vibrațiile. Plăcerea la bord este amplificată de sistemul de sunet Hi-Fi FOCAL Electra® de 515W, special conceput pentru DS 9, care beneficiază de tweetere noi cu grilaj din inox, alături de cele 14 difuzoare perfect repartizate în habitaclu pentru o experiență audio demnă de un auditorium.

 

DS 9 beneficiază de tehnologii de ultimă generație, puncte forte ale celorlalte modele din gama DS. Sistemul DS ACTIVE SCAN SUSPENSION se bazează pe o cameră video amplasată în partea superioară a parbrizului, pe patru senzori de altitudine și trei accelerometri care scanează în timp real imperfecțiunile drumului. Datele sunt transmise către un calculator care acționează independent asupra fiecărei roți, pentru un plus de siguranță și relaxare și un confort la rulare fără egal.  Suspensia DS îmbină confortul unei berline cu dinamica unui coupé Grand Tourer.

 

Cu DS DRIVE ASSIST, conducătorul auto beneficiază de condusul semi-autonom de nivel 2, ce asigură un nivel ridicat de confort și siguranță la bord. Viteza este ajustată în funcție de mediul în care rulează DS 9. Sistemul folosește senzori pentru a poziționa perfect vehiculul pe banda de rulare, controlând direcția.  DS DRIVE DS DRIVE ASSIST funcționează la viteze de până la 180km/h și gestionează viteza și traiectoria mașinii, sub supravegherea conducătorului auto, garantând confortul și relaxarea la volan.

 

Viteza este ajustată cu ajutorul Adaptive Cruise Control care monitorizează traficul în situații precum ambuteiajele: vehiculul repornește automat dacă oprirea durează mai puțin de 3 secunde. Dacă oprirea durează mai mult timp, o simplă apăsare a unui buton sau a pedalei de accelerație va reporni DS 9.

 

Sistemul este echipat cu o cameră video ce recunoaște liniile continue și întrerupte. În timp ce vehiculul rulează, aceasta observă și analizează în permanență imaginile, menținând vehiculul pe banda de rulare dorită de conducătorul auto. Acesta din urmă poate înlocui sistemul în orice moment, apucând ferm volanul. Utilizarea semnalizării anulează, de asemenea, funcționarea sistemului.  DS Drive Assist poate fi activat la viteze mai mari de 30km/h.

 

Pentru manevrele de parcare, DS PARK PILOT poate detecta un spațiu de parcare, trecând pur și simplu în fața acestuia la viteze de până la 30km/h. Conducătorul auto indică apoi pe ecranul tactil că dorește să inițieze manevra de parcare laterală sau perpendiculară. Apoi este suficient doar să țină apăsat butonul Park și să aștepte ca sistemul să se activeze. Accelerația, frânarea și direcția sunt gestionate în mod automat la intrarea sau ieșirea din locul de parcare.

 

Pe durata deplasărilor lungi, vizibilitatea redusă sau lipsa de atenție la volan este adesea echivalentă cu pericolul. Pentru un condus mai sigur, DS SAFETY regrupează 7 funcții majore: DS NIGHT VISION, DS DRIVER ATTENTION MONITORING, DS ACTIVE LED VISION, sistemul de monitorizare a unghiului mort, frânarea automată de urgență, recunoașterea extinsă a semnelor de circulație și Lane Keeping Assist.

 

DS NIGHT VISION oferă o vizibilitate excelentă pe timp de noapte. O cameră cu infraroșu amplasată la nivelul grilei față detectează prezența pietonilor, bicicliștilor și a animalelor în fața vehiculului pe o distanță de până la 150 de metri. Imaginile furnizate de cameră sunt afișate pe tabloul de bord, iar pietonii sau animalele sunt încadrate cu galben, apoi cu roșu, în funcție de cât de iminent este pericolul.  Sistemul îți permite să anticipezi pericolele și să reacționezi în consecință.

 

Te timp de zi, dar și pe timp de noapte, un sistem de senzori și o cameră video evaluează atenția șoferului și monitorizează traiectoria mașinii. În cazul în care este detectată o stare de somnolență sau o lipsă de atenție, sistemul DS DRIVER ATTENTION MONITORING emite un avertisment sonor care se aude în habitaclu și este afișat pe ecranul central.

 

Sistemul DS ACTIVE LED VISION este în același timp atrăgător și funcțional. Grație unui proiector LED principal format din 3 module ce pivotează la 180°, tehnologia DS ACTIVE LED VISION oferă mai multe moduri de iluminat, specifice fiecărei situații de condus. În funcție de unghiul volanului, de viteza mașinii și de condițiile meteo, aceste module se rotesc și chiar de pot mișca în sus și în jos. La rândul său, fasciculul de lumină este lărgit sau poziționat mai bine pentru un plus de luminozitate asupra drumului. Sunt disponiible mai multe moduri de iluminat: Parking, Town Beam (lățimea fasciculului de lumină este crescută după 5 secunde de rulare), Country Beam (activat începând de la 50km/h), Motorway Beam (începând de la 110km/h intensitatea modulelor este mai ridicată), Adverse Weather (puterea modulelor de iluminat crește, în timp ce proiectorul principal își reduce intensitatea) și High Beam (iluminat maxim asociat cu aprinderea automată a luminilor de drum). Funcția “faruri rotative” completează această ofertă.

 

 

Despre DS AUTOMOBILES

 

 

Animată de spiritul avangardist și susținută de o moștenire excepțională, marca DS, născută în anul 2014, își propune să întruchipeze arta franceză a călătoriei. Produse remarcabile, savoir-faire de lux franțuzesc perceptibil, însoțit de o suită de servicii personalizate, DS Automobiles oferă o experiență unică înainte, în timpul și după fiecare călătorie.

 

Concepute pentru clienții care doresc să se remarce, care vor să călătorească în întreaga lume și să se bucure de fiecare clipă, modelele DS îmbină rafinamentul cu tehnologia. Cu noul DS 3, DS 4, noul DS 7 și DS 9, marca DS oferă o gamă globală.

 

Pe baza numeroaselor recorduri înregistrate de la intrarea sa în Formula E în 2015, inclusiv titluri duble la Echipe și Piloți, DS Automobiles se află în prima linie a electrificării, prin vânzarea fiecăruia dintre modelele sale cu o versiune electrificată. Sub eticheta E-TENSE, DS Automobiles oferă grupuri motopropulsoare 100% electrice, precum și plug-in hybrid cu până la 360 cai putere și tracțiune integrală. Din anul 2024, fiecare model nou lansat de DS Automobiles va fi 100% electric.

 

Pentru clienții săi cu gusturi rafinate, DS Automobiles a conceput o suită de servicii exclusiviste, numită „ONLY YOU, a wealth of attention“ (NUMAI TU, atenție din belșug).

 

Prezentă în 41 de țări, marca DS a creat și dezvoltat o rețea de distribuție exclusivistă care include 450 DS STORES la nivel mondial.