MERGI LA CONȚINUT
DS X E-TENSE
Mașina de vis
Îmbinarea tehnologiei cu poezia
O mașină captivantă și pasională, cu un design la fel de ușor ca o pană și silențios ca o adiere de aer pentru performanțe uimitoare.
DS X E-TENSE ESTE ASIMETRIC
Semnificația luminii
Caroseria beneficiază de o nouă tehnologie care se regenerează singură în caz de impact, iar partea frontală prezintă grile proiectate să se adapteze la condițiile de drum. Intensitatea luminii - prin intermediul panourilor iluminate DS LIGHT VEIL - și capacitatea de răcire corespund necesităților pasagerilor mașinii și mediului înconjurător.
Design unic
Visând la mașina anului 2035, echipa DS Automobiles a creat o formă asimetrică în trei locuri, într-un amestec unic dintre două mașini care permite alegerea modului de conducere.
Tehnologie creativă
Grupul motopropulsor 100% electric garantează o capacitate de reacție inegalabilă. Situat în față, în mijlocul fiecărei roți, acesta  livrează o putere de 400 kW (540 CP) în trafic. Trecând pe circuit, un mod special depășește 1.000 kW (1.360 CP) și beneficiază de o suspensie concepută de DS Performance, echipa tehnică a Formulei E. Șasiul din carbon este așezat pe arcuri și bare de torsiune cu proprietăți inovative. Tracțiunea, aderența și decelerarea sunt controlate de un concept fizic și software pentru a obține cele mai bune performanțe posibile, indiferent de suprafață.
Un cocon în sine
Pe partea dreaptă, atmosfera este diferită. Șoferul devine pasager când intră în cocon printr-o ușă în formă de fluture, indiferent dacă este singur sau însoțit de altcineva. Asimetria face posibile spații noi sub o capsulă din sticlă transparentă. Pasagerul stă într-o cochilie senzorială, întinsă ca o aripă de pasăre, care se răcorește și îți oferă masaj, cu o stea din pene în partea superioară. Experiența de conducere autonomă este excepțională. Alături de simțul tactil, este invitat și simțul auditiv. Spațiul interior este o bulă acustică imersivă dedicată plăcerii de a asculta, realizată de FOCAL. Planșa de bord este reinventată ca generator de flux muzical: undele acustice reglate în timp real urmăresc ascultătorul, adaptându-se la fiecare mișcare a acestuia. 

Generarea de emoții extreme

Accesul în cockpit se face printr-o ușă Elytre, care este împodobită cu o țesătură din fibră de carbon/piele. Inevitabil, privirea este atrasă de arhitectura piramidală a scaunului unic, care se adaptează perfect la constituția șoferului, la fel ca scaunele reglabile întâlnite în cursele auto. Între timp, volanul, în conformitate cu simbolul pe care l-a reprezentat întotdeauna față de pasiunea pentru automobile, este o combinație seducătoare din piele, lemn și metal.

 

Pielea în două tonuri, Millenium Blue și Navy Blue Aniline, este finisată cu modelul de cusături perlate caracteristic DS. Numai aceste dotări contribuie la promisiunea unei experiențe unice odată instalate în habitaclu și oferă șoferului o doză de adrenalină chiar înainte de a porni la drum.

Mașina viitorului

DS AERO SPORT LOUNGE - concept car

Design avangardist, estetică unică, întruchiparea celor mai nebunești fantezii; mașinile concept sunt opere de artă.

Știri DS

Fii la curent cu cele mai recente știri și evenimente de la DS Automobiles.