MERGI LA CONȚINUT

TOATE ÎNTREBĂRILE TALE DESPRE VEHICULELE ELECTRICE ŞI HYBRID

Ce este un vehicul electric?
Un vehicul electric este un vehicul al cărui motor funcționează cu ajutorul unei baterii alimentate cu energie electrică. Doreşti să alegi un vehicul electric? Descoperă acum gama de vehicule electrice DS.
Cum funcţionează o maşină electrică?
Răspuns: Motorul unui vehicul electric este alimentat de energia stocată în baterie, pe care o transformă în energie mecanică pentru a permite deplasarea vehiculului. Pentru a afla mai multe despre vehiculele noastre 100% electrice, descoperă modelul SUV DS 3 E-TENSE.
Ce este un vehicul plug-in hybrid?
Un vehicul electric plug-in hybrid (PHEV) este un vehicul cu motor cu combustie (benzină sau diesel) și un motor electric alimentat de o baterie reîncărcabilă. Vrei să treci la un plug-in hybrid? Descoperă acum gama DS de modele plug-in hybrid.
Cum funcţionează o maşină plug-in hybrid?
Un vehicul plug-in hybrid utilizează motorul electric pentru pornire și pentru viteze mici (sub 50 km/h); la accelerare, motorul termic intră în funcțiune pentru a atinge viteza dorită. Pentru a afla mai multe despre vehiculele noastre plug-in hybrid, descoperă DS 4 E-TENSE, DS 7 și DS 9 E-TENSE.
Ce este o mașină hibrid care nu se reîncarcă?
Un hibrid care nu se poate reîncărca este un autovehicul care combină un motor electric și un motor termic, dar care nu poate fi reîncărcat prin conectarea la o stație de încărcare. Vrei să știi mai multe despre încărcarea vehiculelor hibrid? Află toate informațiile de care ai nevoie pentru încărcarea autovehiculului tău DS.
Care este diferenţa dintre un autovehicul hybrid şi unul plug-in hybrid?
Un plug-in hybrid este o mașină care poate fi reîncărcată prin conectarea la o priză domestică sau la un punct de încărcare public, în timp ce un hibrid non-plug-in se reîncarcă doar în timpul frânării regenerative.
Care este diferenţa dintre un autovehicul electric şi unul plug-in hybrid?
O mașină electrică dispune numai de un motor alimentat cu energie electrică, în timp ce un vehicul plug-in hybrid combină atât un motor electric, cât și un motor termic. Nu ești sigur dacă să optezi pentru un plug-in hybrid sau pentru o mașină electrică? Compară acum avantajele vehiculelor plug-in hybrid și ale vehiculelor 100% electrice!
Ce înseamnă PHEV?
PHEV înseamnă „Plug-in Hybrid Electric Vehicle“ și este acronimul utilizat pentru a desemna toate vehiculele hibrid cu încărcare la priză. Treci la plug-in hybrid cu gama DS de automobile hibrid.
Cât timp durează o baterie?
Durata medie de viață a bateriei unui vehicul electric sau plug-in hybrid este de 8 ani, adică aproximativ 160.000 km. În caz de defecțiune, producătorul efectuează un proces de regenerare a bateriei în garanție pentru asigurarea unei durate de viață maxime. Află mai multe despre reciclarea bateriilor și garanția pentru vehiculele DS.
Care sunt diferitele opțiuni pentru încărcare?
Poți să încarci vehiculul electric sau mașina hibrid la un punct de încărcare public sau la un punct de încărcare privat, cunoscut și sub numele de punct de încărcare la domiciliu. Descoperă acum toate opțiunile de încărcare pentru DS-ul tău!
Qu’est-ce que le bonus écologique ?
Le bonus écologique est une aide financière accordée par l'état pour les particuliers et professionnels qui souhaitent acheter un véhicule électrique neuf ou d'occasion. Le montant du bonus varie selon le prix du véhicule neuf et il s'élève à 1000 euros pour les véhicules électriques d'occasion. Retrouvez toutes les informations nécessaires sur le site du gouvernement pour estimer le montant de votre bonus écologique.
Qu’est-ce que la prime à la conversion ?
La prime à la conversion est une aide financière accordée par l'état pour les particuliers et professionnels qui souhaitent acheter un véhicule électrique ou hybride rechargeable neuf ou d'occasion en échange de la mise à la casse de l'ancien véhicule. La prime à la conversion vous permet de bénéficier de jusqu'à 5000 euros pour un véhicule dont l'autonomie est supérieure à 50 km. Retrouvez toutes les informations nécessaires sur le site du gouvernement pour les conditions de la prime à la conversion.
Comment bénéficier du bonus écologique 2022 ?
Pour bénéficier du bonus écologique il faut que le véhicule choisit soit un véhicule électrique ou hydrogène neuf ou d’occasion ou un véhicule hybride rechargeable neuf, de plus le bonus écologiques est cumulable avec la prime de conversion.
Comment bénéficier de la prime à la conversion en 2022 ?
Pour bénéficier de la prime à la conversion il faut que le véhicule mis au rebut soit un véhicule essence immatriculé avant 2006 ou un véhicule diesel immatriculé avant 2011. La prime est cumulable avec le bonus écologique et peut être accordée pour la transformation d'un moteur thermique en moteur électrique ou "rétrofit électrique".
Cum sunt reciclate bateriile pentru vehiculele electrice și plug-in hybrid?
Mai mult de 70% din bateriile Li-Ion ale vehiculelor DS Automobiles sunt reciclate (rata de reciclare este mai mare decât cea reglementată de 50%), iar o altă parte a acestor baterii sunt reutilizate în sisteme staționare de stocare a energiei pentru case individuale, clădiri colective și rețele electrice. Mai multe informații despre reciclarea bateriilor vehiculelor electrice DS poți obține în link-ul următor.
Care sunt avantajele fiscale pentru vehiculele hibrid sau vehiculele electrice pentru companii?
Companiile beneficiază de o scutire de TVA și de taxa de înmatriculare a vehiculului, precum și de deducerea fiscală pentru bateria electrică. Companiile pot beneficia, de asemenea, de bonusul de conversie și de bonusul ecologic pentru vehiculele eligibile. Află mai multe despre avantajele vehiculelor electrice pentru companii.
Care sunt garanțiile contractuale pentru un vehicul electric DS?
Vehiculele electrice DS beneficiază de o garanție de 8 ani sau 160.000 km pentru bateria de tracțiune. Află mai multe despre angajamentele noastre privind garanția pentru autovehiculele electrice DS.
Când ar trebui să îți reîncarci mașina electrică?
Este recomandabil să reîncarci autovehiculul electric în afara orelor de vârf, dacă ai un punct de încărcare la domiciliu, pentru a beneficia de tarife mai mici la electricitate. În general, și în funcție de utilizarea vehiculului, îți recomandăm să reîncarci bateria mașinii tale electrice când nivelul bateriei se apropie de 20% pentru a păstra performanța pe termen lung.
Care sunt diferitele cabluri de încărcare?

Există 4 tipuri de cabluri pentru încărcarea mașinii electrice sau a celei plug-in hybrid

 

  • Cablurile trifazate Mode 3 și monofazate Mode 3 îți permit să încarci autovehiculul prin intermediul unui DS Wall Box sau al unei stații de încărcare publice.
  • Cablul Mode 2 îți permite să încarci mașina prin intermediul unei prize domestice.
  • Cablul Mode 2 armat îți permite să te conectezi la o priză domestică ranforsată.
Cât durează încărcarea unei mașini electrice DS?

Sunt necesare 30 de minute de reîncărcare pentru a recupera 80% din autonomia modelului DS 3 E-TENSE printr-o stație de reîncărcare de 100 KW.

 

Timpul de reîncărcare al vehiculului tău electric depinde de mai mulți factori: 

  • Capacitatea bateriei: bateriile cu o capacitate mare de kWh necesită un timp de încărcare lung.
  • Stația de încărcare: cu cât puterea stației este mai mare, cu atât timpul de încărcare este mai rapid
  • Cablul de încărcare: capacitatea în kWh a cablului utilizat trebuie să fie similară cu cea a stației de încărcare.
Care este autonomia unei mașini electrice DS?
Automobilul electric DS 3 E-Tense oferă o autonomie de până la 404 km (ciclu WLTP). Pentru a profita la maximum de rularea 100% electrică, află care sunt factorii ce pot afecta autonomia și sfaturile noastre despre cum să optimizezi autonomia vehiculului tău.
 Cum să optimizezi autonomia vehiculului tău DS?

Autonomia vehiculului tău electric poate fi afectată de viteză, de stilul de condus și de condițiile meteo. Iată sfaturile noastre pentru optimizarea autonomiei

 

  • Adoptă un stil de condus lin și fluid
  • Utilizează modul Eco și frânarea regenerativă
  • Preîncălzește sau precondiționează vehiculul pe vreme rece sau caldă.
Care sunt diferențele dintre un Wallbox DS și o priză domestică ranforsată?
Principala diferență dintre un Wallbox sau o stație de încărcare de perete și o priză domestică ranforsată este puterea furnizată. Într-adevăr, o priză domestică ranforsată poate suporta o putere de 3,2 kW (cablu armat Mode 2), în timp ce o DS Wallbox poate suporta o putere de 22 kW, ceea ce face ca timpul de reîncărcare al vehiculului electric să fie mai scurt.
Cum să păstrezi durata de viaţă a bateriei vehiculului electric?
Dacă nu folosești autovehiculul electric o anumită perioadă de timp, îți recomandăm totuși să încarci bateria o dată pe lună pentru a-i păstra performanța. În condiții normale, bateria litiu-ion a autovehiculului tău electric DS poate fi reîncărcată în fiecare zi, chiar dacă nu este complet descărcată, fără riscul de a-i deteriora performanțele.
Mențiuni legale: autonomia și consumul de energie electrică sunt conforme cu procedura de testare WLTP pe baza căreia au fost omologate vehiculele noi începând cu 1 septembrie 2018. Acestea pot varia în funcție de condițiile reale de funcționare, utilizare și de diverși factori, cum ar fi: viteza, confortul termic la bordul vehiculului, stilul de condus și temperatura exterioară. Timpul de încărcare depinde în special de puterea încărcătorului de la bordul vehiculului, de cablul de încărcare, precum și de tipul și puterea stației de încărcare utilizate. Nu ezita să contactezi dealerul tău pentru mai multe informații. Mai multe informații aici. Hibrid: consumul de combustibil, emisiile de CO₂ și valorile de autonomie indicate sunt conforme cu procedura de testare WLTP pe baza căreia vehiculele noi au fost omologate începând cu 1 septembrie 2018. Această procedură WLTP înlocuiește NEDC (Cycle European Driving School), care a fost procedura de testare utilizată anterior. Deoarece condițiile de testare sunt mai realiste, consumul de combustibil și emisiile de CO₂ măsurate conform procedurii WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform procedurii NEDC. Valorile consumului de combustibil, ale emisiilor de CO₂ și ale autonomiei pot varia în funcție de condițiile reale de utilizare și de diverși factori, cum ar fi: frecvența de reîncărcare, stilul de condus, viteza, echipamentele specifice, opțiunile, tipurile de anvelope, temperatura exterioară și confortul termic la bordul vehiculului. Nu ezita să contactezi dealerul tău pentru mai multe informații. Mai multe informații aici.